Vesti
05.03.2020. 17:10
Tanjug

Pokret slobodnih građana neće sprovoditi kampanju bojkota u Šapcu i Paraćinu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Pokret slobodnih građana neće sprovoditi kampanju bojkota u Šapcu i Paraćinu, rekao je član Predsedništva tog pokreta Pavle Grbović.

"Svesni smo činjenice da bi kampanjom bojkota u tim mestima od glasanja odvratili samo određeni, ukupno gledano mali broj glasača i to mahom glasača opozicije, a ne SNS", objasnio je Grbović na pres konferenciji.

Prema njegovim rečima, kampanjom bojkota dodatno bi zbunili građane tih mesta koji će, smatra, svakako biti izloženi pritiscima, pa bi kampanjom bojkota samo doprineli sveopštoj konfuziji.

"Došli bismo do rezultata da, ukoliko želimo da kampanja bojkota u tim mestima uspe, efekat može da bude dolazak SNS na vlast upravo u tim mestima", kazao je Grbović.

Predsednik Zajedno za Srbiju (ZZS), aktuelni gradonačelnik Šapca i jedan od lidera Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović odlučio je da izađe na izbore na lokalnom nivou, kao i predsednik opštine Paraćin i donedavni zamenik predsednika Demokratske stranke Saša Paunović, a Grbović kaže da sada nije vreme da se bave time da li su te odluke ispravne, kao i da li su na pravi način donete.

Grbović je apelovao i na druge kolege iz opozicije koje izbore bojkotuju da razmisle o argumentima zbog kojih oni u Šapcu i Paraćinu neće sprovoditi kampanju bojkota.

Član Predsedništva stranke Zoran Hamović naveo je da PSG bojkotuje sadašnju vlast i način uređivanja države već nekoliko godina i dodao:

"Ovaj put na izbore nećemo izaći, ali to ne znači da se za te izbore nećemo pripremati i da nećemo biti podrška onim građanima za koje radimo".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve