Vesti
23.04.2020. 13:42
R. E.

"Pokušaćemo da uđemo u pucanj i otvorimo našu privredu"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik je istakao da je ponosan što Srbija nije na listi zemalja koje su dobile finansijsku pomoć EU, jer, kako navodi, nije reč o pomoći, već pozajmicama.

"U tom dokumentu piše da se pomoć daje zemljama koje imaju značajne poremećaje u platnom bilansnom sistemu koje Srbija nema", rekao je Vučić.

"Imaćemo problema ali manje nego drugi, zašto da uzmemo novac koji nam ne treba".

"Već smo uzeli od svetske banke po najpovoljnijim mogućim uslovima, odbili smo oko 200 milijardi od MMF-a i ja sam na to ponosan", kaže predsednik i dodaje da to znači da naša deca neće vraćati te dugove.

Povezane vesti - Policijski čas za vikend

"Naš javni dug ne sme da prođe 60 odsto BDP-a. Italija je do pred početak krize bila na 134, francuska 102, to će sad da ide u nebesa, ja želim da sačuvam budućnost naše dece, to nema veze sa EU, ali hvala im na pomoći".

"Svakoga dana radimo procene i pokušaćemo da uđemo u pucanj i da otvorimo našu privredu", rekao je i dodao da se posebno bave hotelijerstvom i turizmom i da je država razmišlja kako da pomogne turističkim agencijama.

"Očekujem razgovore u vladi o boravku naših građana u zemlji. Spremni smo da platimo da deo ljudi preorijentiše svoj boravak u inostranstvu u Srbiji".

Posebno se osvrnuo na rad Er Srbije i napomenuo da su piloti naše avio-kompanije "heroji".

Predsednik je rekao da je za očekivati da sve počne da radi od 4. maja.

"Ako sve bude u redu, ne držite me za reč, očekujem oko 1. maja delimičnu obnovu avio-saobraćaja, zatim međugradskog saobraćaja, a iza 4. delimično otvaranje gradskog saobraćaja", rekao je i dodao da će to biti rad smanjenim kapacitetom.

"Bez maski ćete teško ući u javni prevoz".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve