Vesti
23.06.2024. 12:55
Beta

Počinje sutra

Sve što treba da znate o polaganju prijemnih ispita na beogradskom univerzitetu

Pravni fakultet
Izvor: Shutterstock/BalkansCat

Polaganje prijemnih ispita u prvom upisnom roku na fakultete Univerziteta u Beogradu počinje u ponedeljak i biće završeno do 28. juna, saopštio je Rektorat.

Preliminarni rezultati će biti objavljeni najkasnije do 1. jula, a konačne rang-liste fakulteta do 8. jula, dok će se upis realizovati od 8. do 12. ju­la, navedeno je u saopštenju.

Predviđeno je da se redosled kandidata za upis u prvu godinu studijskog programa utvrđuje na osnovu opšteg uspeha postignutog u srednjoškolskom obrazovanju i rezultata postignutih na prijemnom ispitu. Kandidat može da ostvari najviše 100 bodova.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić kazao je da se uspeh iz srednje škole i rezultat koji kandidat postigne na prijemnom ispitu boduju kao i prethodnih godina - uspeh iz škole 40 odsto, a uspeh na prijemnom ispitu 60 odsto.

Fakulteti pojedinačno određuju pravila procedura sprovođenja prijemnog ispita, u zavisnosti i od prostora koji je za to predviđen.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Devetogodišnja DEVOJČICA POLAŽE PRIJEMNI ISPIT za upis na fakultet
devojcica skola dete matematika

Čudo u Francuskoj

09.06.2024. 02:00

Devetogodišnja DEVOJČICA POLAŽE PRIJEMNI ISPIT za upis na fakultet

Devetogodišnja devojčica postala je jedan od više od 728.000 kandidata koji su se u Francuskoj prijavili da polažu ispit za upis na fakultet, a Ministarstvo obrazovanja saopštilo je da je ona najmlađi kandidat za diplomu registrovan u Nacionalnom centru za učenje na daljinu (CNED).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
24.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve