Vesti
23.01.2023. 21:01
Beta

Povučen deo nacrta zakona

Policija neće moći da ulazi u kuće i stanove bez naloga

Policija
Izvor: Shutterstock

Deo Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima koji se odnosio na ulazak policije u kuće i stanove bez sudskog naloga povučen je iz novog nacrta, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić.

"Ostaje pravni režim koji propisuje Zakonik o krivičnom postupku", rekao je Stevandić na sastanku predstavnika Vlade Srbije i civilnog sektora iz Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (NKEU) u Palati Srbija u Beogradu.

Naveo je da takvo zakonsko rešenje, od zemalja u okolini, postoji u Hrvatskoj i Sloveniji, ali da su članovi zakona koji se odnose na to povučeni nakon primedbi javnosti i civilnog sektora.

Na sastanku, na kome se razmatraju primedbe Nacrta Zakona, učestvuju i premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto je povučen Nacrt zakona o policiji
policija

Predsednik objasnio

23.09.2021. 17:04

Zašto je povučen Nacrt zakona o policiji

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Nacrt zakona o policiji povukao iz formalnih razloga, zbog toga što je ostalo još šest meseci do izbora i da ne želi da se u tom periodu usvajaju tako važni zakoni.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve