Vesti
03.04.2020. 17:29
Tanjug

POMPEO PISAO VUČIĆU: Hvala Vam na podršci i prijateljstvu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas pismo državnog sekretara SAD Majka Pompea, koji mu je zahvalio na transportu američkih građana iz Srbije u Sjedinjene Države.

U Pompeovom pismu se kaže:

"Dok vlade širom sveta streme ka tome da zaštite sopstvene građane od pandemije COVID-19, želim da uputim duboku zahvalnost Vama i Vladi Srbije za pomoć građanima Sjedinjenih Država onda kada im je to bilo potrebno.

Time što ste američkim građanima pružili priliku da se vrate u Sjedinjene Države čarter letom Er Srbije, koji je organizovala Vlada Srbije 26. marta, omogućili ste da se 64 američkih državljana vrati svojim domovima i porodicama u vreme koje je za sve nas puno neizvesnosti i izazova.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Takođe, želim da pohvalim i osoblje Er Srbije i nadležne organe na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu na podršci koju su pružili da se organizuje let u tako kratkom roku i na herojstvu i saosećanju koje su pokazali putnicima na letu.

U ime SAS zahvaljujem Vam na podršci i prijateljstvu u ovim teškim vremenima, kada se naši bilateralni odnosi ističu po svojoj snazi.

Radujem se danu kada će ova pandemija proći i kada ćemo moći da nastavimo zajedno da radimo na izgradnji prosperitetnije budućnosti za naše narode", navodi se u pismu, a saopštila je pres služba predsednika.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve