Vesti
25.06.2020. 15:18
R. E. / RTS

PONAVLJAJU SE IZBORI U ŠAPCU - Razlog brojne nepravilnosti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Izbori se poništavaju na svih 100 biračkih mesta u Šapcu, potvrdio je za RTS predsednik GIK Budimir Pavlović. Razlog za ponavljanje izbora su brojne nepravilnosti svih vrsta, a među njima nepotpisani kontrolni listići, bez pečata.

"Sve što je komisija razmatrala celu noć i do ranih jutarnjih sati je dovoljan argument da se izbori ponove", rečeno je RTS u GIK Šabac.

Na regularnost izbora podneta je 41 prijava, a kako je potvrdio Budimir Pavlović GIK je poništila izbore na svih 100 biračkih mesta za odbornike šabačke opštinske skupštine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG7 DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Predsednik GIK je rekao i da je ta komisija konstatovala da među izbornim materijalom ima i listića čija se nijansa boje razlikuje. Na odluku komisije žalbe se podnose Upravnom sudu.

"Zelenović brutalno prekraja izbornu volju Šapčana"

Zorana Mihajlović ocenila je da je odluka opštinske izborne komisije u Šapcu da poništi glasanje na svim biračkim mestima brutalno prekrajanje izborne volje građana Šapca.

"Bivši gradonačelnik Šapca i gubitnik na ovim izborima Nebojša Zelenović nije u pravu kada kaže da ''izbori nisu završeni''. Izbori jesu završeni, građani su rekli svoje, građani su dali ubedljivo najviše glasova SNS-u, ali Zelenović, koji u stvari broji glasove u Šapcu, neće pošteno da izbroji glasove i prizna volju građana", kaže Mihajlović u saopštenju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TANJUG/ Kabinet potpredsednice Vlade/

SNS će, ističe, pokrenuti sudski postupak zbog te odluke izborne komisije u Šapcu.

"Ako Zelenović neće da prizna da je izgubio na izborima koje je sam organizovao i čestita SNS - u na pobedi, verujemo da će sud to uraditi umesto njega i da volja građana neće biti pogažena", kaže Mihajlović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve