Vesti
22.01.2023. 09:54
Beta / RTS

Dobre vesti

Opada nivo reka u poplavljenim područjima

1
Izvor: Beta / AP / Bojan Slavkovic

Nivo reka u poplavljenim područjima opada, a vanredna situacija i dalje je na snazi u Leposaviću, Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Кuršumliji, Prokuplju i delu opštine Кraljevo.

Kako je javila RTS, reke Ibar i Zapadna Morava, koje su se izlile na nekoliko mesta na teritoriji opštine Кraljevo, povukle su se u svoja korita, a i Drina kod Bogatića opada.

U blagom porastu je Sava kod Šapca, a na snazi su mere redovne odbrane od poplava i za sada nema problema sa izlivanjem reke u branjenom delu.

Nivo Ibra u centru Кraljeva opao je za oko 60 centimetara, ali je u delu grada i dalje na snazi vanredna situacija.

Šef Štaba za vanredne situacije Grada Кraljeva Radoica Кočović kazao je za RTS da štab ima obavezu da analizira poplavu i da pored štete proceni i koja su to kritična mesta.

"Nama se pokazalo da od ulaska Ibra u teritoriju Кraljeva, od Progorelice, u mesnim zajednicama Ušće i Bare, tu gde ima naseljenih mesta u priobalju Ibra ovaj nivo vodostaja može da ugrozi domaćinstva i da prodre voda u stambene objekte", rekao je Кočović.

On je dodao da su reagovale sve službe koje su imali na raspolaganju, a kako je naveo, prema prognozama, u narednih 24 sata neće biti obilnih padavina.

"To će nam dozvoliti da se nivo Ibra spusti za još nekih 30-tak centimetara, tako da se nadam da će to dati prostora da se sledeće nedelje kada su najavljene kiše i otapanje snega stvori mogućnost da prihvati tu količinu vode", rekao je Кočović.

U poplavljenim područjima nadležni prate situaciju i da počinje i procena štete.

Posle prekida u snabdevanju, svi potrošači u Kuršumliji ponovo imaju vodu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evakuisano 106 osoba, nivoi reka u opadanju
1

Poplave u Srbiji

21.01.2023. 11:40

Evakuisano 106 osoba, nivoi reka u opadanju

Posle obilnih padavina proteklih dana u Srbiji, nivo reka u ugroženim područjima počeo je da opada.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve