Vesti
28.05.2019. 18:14
R.E./Beta

POPOVIĆ: Moramo čvrsto i dosledno da branimo naš narod i Ustav

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović izjavio je da samo čvrsta i oštra politika prema vlastima u Prištini može da zaustavi novi progon srpskog naroda.

"Mi moramo čvrsto i dosledno da branimo naš narod, našu državu, naš Ustav, međunarodno pravo i Rezoluciju 1244, na svakom mestu i u svakom trenutku, i da jasno poručimo tim nasilnicima iz Prištine da Кosovo nikada neće biti država, bez obzira na svo nasilje i pretnje", rekao je u pisanoj izjavio Popović, saopštila je Srpska narodna partija na čijem je čelu.

On je rekao da srpske snage bezbednosti, u slučaju pokušaja progona Srba na severu Кosova, "moraju da odmah reaguju kako bi zaštitili naš narod, i to moraju znati svi oni koji podržavaju i štite ove separatiste i ćute na njihovo nasilje".

"Uveren sam da naši prijatelji, pre svega Rusija i predsednik Vladimir Putin, nikada neće dopustiti da bilo ko vojno spreči našu opravdanu odlučnost da u slučaju napada na Srbe kao država svojim snagama zaštitimo naš narod", poručio je Popović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve