Vesti
03.11.2022. 21:10
Beta

Novi Sad

Popucali zidovi u Skupštini Vojvodine, oštećenja bila "očekivana"

Skupština Vojvodine
Izvor: Shutterstock

Građevinska inspekcija zabranila je korišćenje dela zgrade Skupštine Vojvodine zbog pucanja zidova i drugih oštećenja, dok se ne proceni stanje konstrukcije, saznaje Radio 021.

Ova oštećenja zgrade vojvođanskog parlamenta su ustanovljena pored zida podzemna garaža.

U građevinskoj inspekciji za 021.rs su rekli da su u pitanju manja oštećenja i da će nakon izrade Elaborata o proceni stanja konstrukcije, Grad bez odlaganja naložiti izvođaču radova da obavi sve potrebne radove i dovede objekat u prvobitno stanje.

"Iz predostrožnosti, postupajući inspektor je doneo Rešenje o zabrani korišćenja dela objekta u kojima su uočena manja oštećenja, a do izrade Elaborata o proceni stanja konstrukcije", navodi se u dopisu poslatom 021.rs iz Gradske kuće.

S druge strane, od zaposlenih u zgradi Skupštine može se čuti i da su oštećenja zidova viđena i u podrumu, prizemlju, kao i na spratovima, na strani koja je bliža gradilištu. Prema njihovim rečima, deluje da nije došlo samo do pucanja zidova, nego i do oštećenja vodovodne i kanalizacione cevi, dodaje 021.rs.

Garažu gradi preduzeće "Javne garaže", u vlasništvu "Inobačke" i "Best in Parking - Holding", koje je 2020, nakon konkursa, potpisalo koncesiju na 40 godina sa Gradom Novim Sadom.

Izvođači radova poručuju za 021.rs da oštećenja usleg sleganja objekta nisu iznenađenje i da su bila predviđena projektom, koji predviđa i sanaciju.

"Pojedina oštećenja, kao i rešenja za eventualna nastala oštećenja, predviđena su projektom o izgradnji, za koje su sve nadležne institucije dale saglasnost", objašnjavaju izvođači.

Dodaju da su oštećenja sitna, ali i očekivana i predviđena projektom i građevinskim radovima, kao i da geodetska osmatranja u poslednja dva dana pokazuju da nema daljih pomeranja, te da je sleganje objekta završeno tačno po proračunu i u dozvoljenim granicima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zanimljiv novembar u Novom Sadu
Novi Sad

Prestonica kulture

01.11.2022. 21:10

Zanimljiv novembar u Novom Sadu

U okviru manifestacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture (WPK) za 2022. godinu, u novembru će glavni grad Vojvodine biti pretvoren u "avangardni evropski kutak, kroz nove, buntovne, manjinske i marginalizovane izraze jezikom izvođačke i vizuelne umetnosti", saopštila je Fondacija Novi Sad - EPK.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve