Vesti
28.04.2020. 16:03
Tanjug

POSLANICI PONOVO U KLUPAMA: Skupštinski hol kao košnica

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Posle mesec i po dana od kako je uvedeno vanredno stanje u Srbiji, skupštinski hol je ponovo pun novinara, a poslanici, kao i predstavnici vlade dolaze na sednicu na kojoj će biti potvrđeno vanredno stanje i na kojoj će se raspravljati o merama vlade uz potpis predsednika Republike.

Na sednicu su došli premijerka Ana Brnabić, ministri Siniša Mali, Aleksandar Vulin, Zlatibor Lončar i Branislav Nedimović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / an

Parlamentarci, kao i predstavnici medija morali su jutros prvo da prođu kroz sigurnosna vrata gde im je infracrvenim sistemom za merenje temperature izmerena telesna temperatura.

Svi poslanici i učesnici zasedanja su dobili maske i rukavice, a na raspolaganju su im i dezinfekciona sredstva.

I novinari koji prate skupštinsko zasedanje nose maske i rukavice.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

Poslanici sede na svakom drugom mestu zbog neophodne udaljenosti, a ispred svakog mesta je ploča od klirita.

Predsednica parlamenta Maja Gojković je juče kazala da su svi poslanici dobili pozive da dođu, kao i da su dobili materijale za sednicu.

Iz vladajuće SNS poručuju da će danas braniti ozbiljnu i odgovornu politiku Vlade Srbije i predsednika Republike koji “trče trku za život”.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

"Dnevni red će nam dati priliku da pojasnimo koje su to mere koje je vlada donosila, zbog čega, o detaljima uvođenja vanrednog stanja, o detaljima nabavke medicinske opreme, pomoći koja je stigla sa različitih strana", rekla je funkcionerka SNS Marija Obradović.

Deo opozicije koji bojkotuje parlament i danas neće doći na sednicu, i to su juče poručili njihovi predstavnici ispred Doma Narodne skupštine, ali će se njihovi predstavnici obraćati novinarima u toku dana u holu parlamenta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve