Vesti
02.05.2022. 13:52
R. E.

Koronavirus

Poznato kada se ukidaju epidemiološke mere za ulazak u Srbiju

putovanje, koronavirus, pasoš
Izvor: Shutterstock

Od utorka, 3. maja prestaju da važe sve mere kontrole i ograničenja za ulazak u Srbiju, u vezi sa kovidom-19, kako za strane tako i za domaće državljane, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Od utorka u ponoć, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti, niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje sveta dolaze", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju doneta na osnovu trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona.

"Ova odluka ne znači da je pandemija korona virusa završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju. Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno", ističe se u saopštenju.

Prema odluci Vlade, kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo korona virusa i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi podaci o broju zaraženih i umrlih od korone u svetu
Koronavirus Evropa

SZO

21.04.2022. 13:05

Novi podaci o broju zaraženih i umrlih od korone u svetu

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je tokom prošle nedelje na globalnom nivou bilo za skoro četvrtinu manje prijavljenih slučajeva zaraze korona virusom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve