Vesti
09.09.2023. 10:45
R.E.

Budite strpljivi

Beograd će zbog četiri događaja biti blokiran: OVE ulice će biti zatvorene

Saobraćaj Beograd
Izvor: Shutterstock

Prajd, trka 10k Belgrade, svečana promocija kadeta Vojske Srbije, opera na vodi... Sva četiri događaja biće organizovana u istom danu, ove subote u Beogradu. Zbog organizacije ovih događaja doći će do blokada određenih ulica, a samim tim i izmene u saobraćaju.

U nastavku izdvajamo kako će Beograd 9.9.2023. funkcionisati, kako biste se što lakše snašli u saobraćaju. 

Trka 10k Belgrade

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će zbog trke od 10 kilometara doći do promena u radu linija javnog prevoza od 8 do 24 časa.

Trka će se odvijati na sledećoj trasi: 

Bulevar Nikole Tesle (od zone raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina) – Karađorđeva (do zone raskrsnice sa Ulicom avijatičarski trg) – Bulevar Nikole Tesle – Ulica trešnjinog cveta (okret na sredini ulice) – Ulica trešnjinog cveta – Bulevar Nikole Tesle – Ušće (okret u visini TC "Ušće") – Bulevar Nikole Tesle – Ušće (pored Brankovog mosta) – Ušće (pored Muzeja savremene umetnosti) – Ušće (pored Parka prijateljstva) – Bulevar Nikole Tesle. Navedene ulice u potpunosti će biti zatvorene za saobraćaj.

Autobus
Izvor: Shutterstock

Vozila javnog prevoza kretaće se za vreme održavanja manifestacije izmenjenom trasom i to:

- vozila sa linije 15, umesto Bulevarom Nikole Tesle, u oba smera, kretaće se od Brankovog mosta Bulevarom Mihajla Pupina, ulicama Aleksandra Dubčeka, 22. oktobra i dalje redovnom trasom;

- vozila sa linija 84, 704, 706 i 707, umesto Bulevarom Nikole Tesle, u oba smera, saobraćaće od Brankovog mosta Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom Aleksandra Dubčeka i dalje u skladu sa privremenim režimom u funkciji radova u Glavnoj ulici u Zemunu;

- vozila sa linija 27E i 35, umesto Bulevarom Nikole Tesle i Ulicom ušće, u oba smera, kretaće se od Brankovog mosta Bulevarom Mihajla Pupina, ulicama Milentija Popovića, Vladimira Popovića do terminusa "Novi Beograd /Blok 20/";

- vozila sa linije 60L će u smeru ka okretnici "Novi Beograd (Toplana)" saobraćati sledećom trasom: Brankov most – Bulevar Mihajla Pupina – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu linije 60.

Svečana promocija kadeta Vojske Srbije

Tradicionalno, i ove godine, organizovaće se svečanost povodom završetka školovanja kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije i njihove promicije u prvi oficirski čin. 

Manifestacija će biti upriličena ispred Doma Narodne skupštine od 10 do 13 časova, a u tom periodu biće obustavljen saobraćaj u sledećim ulicama:

Trg Nikole Pašića, Dragoslava Jovanovića, Takovskoj (u delu od Svetogorske do Bulevara kralja Aleksandra), Bulevaru kralja Aleksandra (u delu od Beogradske do Ulice kneza Miloša), Kneza Miloša (u delu od Nemanjine ulice do Bulevara kralja Aleksandra), Dečanskoj (u delu od Terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića), Resavskoj (u delu od Krunske ulice do Bulevara kralja Aleksandra) i Vlajkovićevoj (u delu od Trga Nikole Pašića do Ulice majke Jevrosime).

Zbog poštovanja bezbednosnih protokola i potreba organizacije manifestacije, neće biti dozvoljeno parkiranje u zoni održavanja promocije kadeta Vojske Srbije.

LGBT
Izvor: Shutterstock

Prajd 

U glavnom gradu Srbije ove subote će biti organizovana i "Prajd šetnja". 

Zbog ovog događaja od 10 časova do 24 sata biće posebno organizovan i obustavljen saobraćaj uz Nemanjinoj ulici, Kneza Miloša i na Trgu Nikole Pašiča.

Međutim, to nije sve. U određenom vremenskom periodu u toku dana biće onemogućen i pristup garaži "Pionirski park" kako bi se ispunili svi bezbednosni protokoli. 

U parku "Manjež" biće održan koncertni deo programa, u trajanju od 19.00 do 24.00 časa.

Opera na vodi

Ovog vikenda (8. i 9.) u saradnji Grada Beograda i "Beograda na vodi" organizovaće se peti po redu muzički događaj "Opera na vodi".

Za potrebe realizacije manifestacije "Opera na vodi 2023" biće izmenjen režim saobraćaja. U periodu od 8. do 9. septembra, do jednog časa posle ponoći, kao i od 9. septembra od 13 časova do 10. septembra, do jednog časa posle ponoći, saobraćaj će biti potpuno obustavljen u Hercegovačkoj ulici, i to u delu od Karađorđeve do Železničke ulice.

Takođe, saobraćaj će danas, 9. septembra, biti obustavljen i u Ulici zemunski put (u delu od Sajmišta do Bulevara Vudroa Vilsona), od 19 do 23.30 časova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Beogradski sajam - 86. rođendan!
1

Srećan veliki jubilej

08.09.2023. 16:44

Beogradski sajam - 86. rođendan!

Od 11. septembra 1937. godine do svog ovogodišnjeg, 86. rođendana, Beogradski sajam je fizički preplivao samo Savu, ali je istorijski, suštinski, nemerljivom snagom brenda i globalnog autoriteta mnogo puta premrežio planetu, dotakao svaki njen kutak, ugostio svakog gosta, primao i odašiljao energiju koja je uvek činila bolje, život i opštu korist.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve