Vesti
11.06.2024. 09:10
R. E.

Predsednik GIK

"Postoji mogućnost konstituisanja Skupštine Beograda do kraja juna"

1
Izvor: ATAIMAGES / R. Z.

Predsednik Gradske izborne komisije (GIK) u Beogradu Zoran Lukić izjavio je da, u zavisnosti od ishoda postupaka koji su u toku, nije nemoguće da se stvore uslovi za konstituisanje gradske skupštine do kraja juna.

"Ukoliko budemo imali čistu situaciju, postoji šansa da se konstitutivna sednica zakaže do kraja juna. Večeras ističe rok za žalbe, a nakon toga, ukoliko ne bude više postupaka, mogu da se proglase rezultati i dodele mandati", rekao je Zoran Lukić za Večernje novosti.

Pokret "Kreni-promeni" saopštio je u ponedeljak da je očekivano to što nije usvojen nijedan od prigovora Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) u Beogradu koje su podnele opozicione liste.

Iz Pokreta su naveli da nije usvojen nijedan od prigovora osim dela jednog o tome da je promenjen izborni rezultat za jedan glas u korist Kreni-Promeni na biračkom mestu broj 2 u Zemunu, "dok je u ostalom delu koji se odnosi na nepravilnosti uočene na biračkom mestu, taj prigovor odbijen". 

Dodali su da je većina u GIK-u stala na stanovište da brojne nepravilnosti na koje su ukazivali pojedini članovi biračkih odbora i glasači nisu u nadležnosti GIK-a, već drugih državnih organa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve