Vesti
06.05.2020. 13:09
Tanjug

PREKID NA POČETKU SEDNICE: Obradović duvao u pištaljku, udaljen iz sale

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Skupština Srbije počela je sednicu na čijem dnevnom redu je razmatranje predloga odluke o ukidanju vanrednog stanja koji je podnela Vlada Srbije. Na početku sednice narodni poslanik iz Dveri Boško Obradović duvao je u pištaljku u skupštinskoj sali. Njemu su izrečene dve opomene i udaljenje. Služba za održavanje reda ga je izvela iz sale.

Predsednica Skupštine Maja Gojković je citirala propis koji kaže da, ako poslanik odbije da se udalji posle izrečene mere, predsednik nalaže službi za održavanje reda da izvrši meru udaljenja.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Pošto Obradović nije hteo da izađe iz sale, određena je pauza od 20 minunta tokom koje je služba izvela narodnog poslanika.

U Skupštini je premijerka Ana Brnabić koja bi trebalo da obrazloži predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja. Poslanici su odlučili da će raditi i posle 18 časova zbog potrebe da se sve završi danas.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednice parlamenta Maje Gojković, poslanici će da razmatraju i Predlog zakona o važenju uredaba koje je Vlada uz supotpis predsednika Republike donela za vreme vanrednog stanja i koje je Narodna skupština potvrdila, a koji je podnela Vlada Srbije.

Parlament je pre šest dana potvrdio odluku o uvođenju vanrednog stanja radi sprečavanja širenjakorona virusa i Zakon o potvrđivanju uredbi koje je vlada, uz supotpis predsednika, donela za vreme vanrednog stanja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
16°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve