Vesti
12.05.2020. 21:01
Tanjug

PREKINUO ŠTRAJK: Nisam zadovoljan prijavom protiv Obradovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović obavestio je u 15 časova novinare da prekida štrajk glađu, nakon što je tužilaštvo reagovalo povodom incidenta u petak ispred skupštine.

Prethodno, tužilaštvo je saopštilo da su podnete krivične prijave povodom incidenta ispred Skupštine Srbije u petak, 8. maja.

"Nisam previše zadovoljan ovim saopštenjem Tužilaštva, moralo je da bude mnogo oštrije i smatram da je trebalo mnogo jasnije definisati šta se zapravo desilo 8. maja. Ali, ovo je prvi korak, u onom što smo imali nameru da uradimo", rekao je Martinović.

On je rekao da će danas prekinuti sa štrajkom glađu.

Pročitajte još: Srbija 1. juna otvara granice sa četiri države

"Ne zbog toga što smo zadovoljni ovim saopštenjem, već zato što želimo da doprinesemo smirivanju svih tenzija u Srbiji, a posebno tenzija vezanih za rad skupštine".

Martinović veruje da će nadležno javno tužilaštvo voditi postupak u skladu sa zakonom i da će oni koji su učinili teško krivčno delo biti i sankcionisani u skladu sa zakonom.

On je rekao da je cilj štrajka bio da apeluju na javno tužilaštvo da reaguje u skladu sa zakonom na to što su Boško Obradović i , kako kaže, grupa huligana koje je doveo u petak, brutalno prebili poslanika Marijana Rističevića.

Martinović je pročitao saopštenje tužilaštva koje je povodom incidenta ispred skupštine obavestilo javnost da je podneta krivična prijava protiv B.O, M.Ð, D.Ð. i S.M.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

Oni se sumnjiče da su 8. maja bili među učesnicima okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, kada je došlo do povređivanja poslanika Marijana Rističevića, nakon čega su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra zdravlja Zlatibora Loncara.

Nakon što je prekinuo štrajk glađu, šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović je napustio prostor ispred Doma Narodne skupštine, gde je bio od nedelje.

Ispred zdanja parlamenta ostao je lider Dveri Boško Obradović koji nastavlja štrajk.

Podršku mu pruža nekolicina građana okupljenih kod zaštitne ograde na platou ispred skupštine i koji su dobacivali Martinoviću dok je odlazio.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve