Vesti
27.07.2020. 18:23
Tanjug

"PRELOMNI TRENUTAK" Kisić: Optimistični parametri, očekujemo pad krive

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Imamo optimistične parametre, sve manje zahteva za hospitalizacijom, rekla je danas zamenica direktora Instituta "Batut" dr Darija Kisić Tepavčević.

"Nalazimo se u prelomnom trenutku, u kojem se očekuje da epidemijska krivulja krene silaznim tokom i upravo sada treba svi da smognu snagu, da se i dalje pridržavaju, više nego ikada, preventivnih mera i da svi zajedno doprinesu što bržem gašenju epidemije", rekla je ona na pres konferenciji Kriznog štaba.

Ona je rekla da se vidi da se poslednjih nedelja beleže prilično stabilne brojke laboratorijski potvrđenih slučajeva, uz izuzetno veliki broj testiranih, tako da se već izvesno vreme govori o platou.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs/ arhivska fotografija

"Imamo povoljne parametre koji su optimistični i pokazuju nam da je sve manji broj zhateva za hospitalizacijom i da je manji broj pacijenata koji se javljaju u kovid ambulante", rekla je Kisić.

Povezane vesti - KISIĆ: Testiramo više od 10.000, zato otkrivamo puno zaraženih

Navela je kao primer situaciju u Nišu, gde je u poslednja 24 sata testirano 117 osoba od kojih je samo jedna bila pozitivna.

"Znamo da je ne tako davno epidemiološka sitaucija bila lošija, uz visok procenat pozitivnih i iz toga se vidi da uz striktno poštovanje mera, možemo brzo da vidimo povoljne ishode i da očekujemo da u narednim danima imamo manje brrojeve zaraženih, ali ne smemo da se opustimo već da damo maksimum", rekal je Kisić Tepavčević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve