Vesti
29.12.2020. 19:10
Tanjug

"Prelomni trenutak ,razmislimo o posledicama samo jedne noći"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović istakao je danas da je ovo prelomni trenutak i da bi ovu Novu godinu svi trebalo da proslave na malo drugačiji način, kako bismo za sledeće praznike, u 2021. godini, bili u daleko boljoj situaciji.

"Moramo razumeti potrebu stanovništva da ispratimo godinu, ali moramo i da dočekamo Novu godinu sa pogledom u budućost. Razumemo one koji žele da slave, ali to mora da bude u uslovima potpunog sprovođenja mera, da se zaštiti zdravlje ljudi", rekao je Tiodorović na pres konferenciji.

Povezane vesti - KON: Situacija i dalje vanredna

On je izrazio uverenje da je većina građana spremna na tako nešto, ali da uvek postoji mali broj onih koji ne poštuju mere, pa se dođe do onoga što pretrpa bolnice.

"Da proslavimo doček Nove godine na malo drugačiji način, uz smanjena okupljanja, da bismo za sledeće praznike, u 2021. godini, bili u daleko boljoj situaciji sa većom nadom i entuzijazmom. Da razmišljamo o tome šta može da bude posledica jedne noći, jednog doživljaja, koji se samo čini neophodan", rekao je Tiodorović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

On je zamolio sve da se pridržavaju mera, da svi zajedno pomognemo pre svega lekarima, herojima ove borbe, da to bude naša dobijena bitka.

Povezane vesti - "Krajem proleća početak povratka normalnom životu"

Tiodorović je dodao da uz vakcinu, imamo dobru situaciju da kolektivni imunitet bude na preko 60 odsto u narednih nekoliko meseci.

"Ako u tome ne uspemo, ako bude privatnih žurki... Ako je 20, 50 ljudi na jednom mestu, pa to puta 1.000, onda imate brojke pred sobom. To je strašan pritisak. A, ne mora tako da bude", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve