Vesti
03.07.2023. 20:10
Beta

Ana Brnabić

Premijerka Srbije dobila poziv da poseti Saudijsku Arabiju

1
Izvor: Beta / VLADA SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić dobila je poziv da poseti Saudijsku Arabiju tokom sastanka u Beogradu sa ambasadorom Saudijske Arabije Osamom bin Dahilom Al-Ahmedijem, saopštila je Vlada Srbije.

Ambasador Dahil Al-Ahmedi je premijerki uručio pismo saudijskog prestolonaslednika Muhameda bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda da u narednom periodu poseti Saudijsku Arabiju, kako bi lično razmenili stavove o bilateralnim odnosima i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Premijerka je rekla da je raduje poziv za posetu Saudijskoj Arabiji u godini obeležavanja deset godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Brnabić je ocenila da postoje dobre osnove za unapređenje sveukupne saradnje dve zemlje i precizirala da postoji ogroman i neiskorišćen potencijal za produbljivanje saradnje u oblasti ekonomije, novih tehnologija, elektronskog poslovanja, informacione bezbednosti, odbrane, kulture.

Prema njenim rečima, poseta njegovog kraljevskog visočanstva prestonaslednika Muhameda bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda Srbiji pružila bi izuzetan doprinos i dala poseban podstrek sveukupnom razvoju odnosa i saradnje dve zemlje, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ne razmatraju se smene Gašića i Vulina"
ana brnabic, 18. 5. 2023.

Ana Brnabić

18.05.2023. 21:21

"Ne razmatraju se smene Gašića i Vulina"

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je na raspravi o bezbednosnoj situaciji u zemlji povodom dva masovna ubistva koja su se dogodila početkom maja, da "nije sistem zakazao", ali da će "razoružati Srbiju".
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve