Vesti
25.12.2019. 12:58
R. E. / Kosovo online

"PRIBLIŽAVANJE STAVOVA": Mustafa i Kurti ponovo bez dogovora

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti i lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa sastali su se kako bi razgovarali o konačnom sporazumu, javlja Zeri, a prenosi Kosovo online.

To je potvrdila i poslanica DSK Valentina Bunjaku. "Sreli su se danas, bilo je približavanja stavova, ali još nema dogovora", rekla je Bunjaku.

Do konstitutivne sednice ostalo je još dva dana, ali još nije postignut konačni dogovor o vladajućoj koaliciji. U međuvremenu, Kurti je potvrdio kontakte sa predstavnicima DSK.

"Kontakti i sastanci nisu prestali i nastavljaju se. I danas smo kontaktirali, oni nikada nisu prekinuti, ovi sastanci nisu vest, vest će biti rezultat pregovora i tome se radujemo više nego vi,", rekao je Kurti.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Zeri javlja da će sutra biti ponovo održan sastanak lidera dve stranke, Aljbina Kurtija i Ise Mustafe.

Povezane vesti - "SRBIJA NE BRINE O LJUDIMA" Osmani: Zanima je samo teritorija

Prošlo je skoro tri meseca od održavanja prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu. Samoopredeljenje i DSK su se obavezale da će postići sporazum odmah nakon potvrđivanja izbornih rezultata, ali to se do sada nije dogodilo.

Kako stranke nisu postigle sporazum, međunarodna zajednica je nedavno pojačala pritisak da se što pre formiraju institucije vlasti, navodi Zeri

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve