Vesti
01.03.2022. 11:56
Beta

Aleksandar Vučić

"Pridružićemo se odlukama UN o kršenju teritorijalnog integriteta Ukrajine"

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se Srbija priključiti svim odlukama Generalne skupštine UN o kršenju teritorijalnog integriteta Ukrajine u sukobu sa Rusijom, ali da će odbiti sve one koje se odnose na sankcije Rusiji.

Vučić je novinarima na početku izgradnje saobraćajnice Sremska Rača - Kuzmin, rekao da je u ponedeljak na Generalnoj sednici UN o ukrajinskoj krizi bilo glasanje za devet odluka, od kojih se Srbija pridružila jednoj, kao i da će se danas pridružiti još jednoj.

Ocenio je da će biti veoma teško izdržati pritiske Zapada na odluku Srbije o ukrajinskoj krizi, ali da "Srbija već ima svoju stolicu".
 

"Ja sam noćas imao do kasno razgovore sa predstavnicima više zemalja, danas ceo dan. Tek toliko o velikom poštovanju nezavisnosti i prava drugih zemalja da samostalno odlučuju", rekao je predsednik.
 

Na pitanje kako komentariše zahteve pojedinaca da Srbija, poput EU, zabrani ruske kanale "Sputnjik" i "Raša tudej", Vučić je ocenio da bi "neki" u Srbiji želeli da zabrane sve medije koji drugačije govore.

"Oni kada pričaju o medijskim slobodama, oni misle da medijske slobode treba da budu da samo oni postoje, i niko drugi", ocenio je Vučić.

Predsednik Srbije nije naveo da li razmišlja o eventualnoj zabrani ruskih medija, ali je dodao da bi o tome mogla da odlučuje opozicija, ako pobedi na aprilskim izborima.

Novinar Slobodan Georgijev podelio je na svom Twitter nalogu članak britanskog "Gardijana" u kome se navodi da će EU zabraniti emitovanje ruskih kanala, uz komentar "Bravo, i Srbija da uradi isto".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o tome kako se Nemačka promenila, Ukrajini, mafiji...
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije

19.02.2022. 22:35

Vučić o tome kako se Nemačka promenila, Ukrajini, mafiji...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da se Nemačka promenila, ukazujući da je izjava kancelara Olafa Šolca o razlici između Ukrajine i Srbije bila površna i iznenađujuća, te da bi zapad želeo da zaboravi slučaj agresije na našu zemlju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve