Vesti
14.01.2022. 13:50
Tanjug

Kvinta

Priština odbila poziv da Srbi glasaju na referendumu

kosovo
Izvor: Shutterstock

Politički savetnik premijera privremenih institucija samnouprave u Prištini Aljbina Kurtija Jeton Zulfaj odbio je poziv nemačkog ambašadora na Kosovu i Metohiji Jorna Rodea da se Srbima u Pokrajini dozvoli da glasaju na rpedstojećem referendumu za promenu Ustava Srbije.

"Ustanovljena praksa je bila loša praksa kojom je ''stranim ilegalnim strukturama dozvoljeno da slobodno deluju u našoj zemlji'', napisao je na Twitteru Zulfaj.
 

On je poručio da svi građani srpske nacionalnosti na Kosovu sa dvojnim državljanstvom mogu da glasaju preko Kancelarije Srbije za vezu u Prištini ili poštom.

"Svi vi podržavate vladavinu zakona na Kosovu", poručio je Zulfaj Rodeu, prenosi portal Kosovo onlajn.

Nemački ambasador u Prištini je ranije na svom nalogu na Twitteru objavio poziv zemalja Kvinte i EU kosovskoj vladi da omogući Srbima da ostvare svoje pravo glasa na referendumu Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta Beograđani misle o referendumu (ANKETA)
Glasanje, referendum

Mišljenja su podeljena

13.01.2022. 13:35

Šta Beograđani misle o referendumu (ANKETA)

U nedelju, 16. janura, građani će imati mogućnost da se izjasne da li žele promene u oblasti pravosuđa, a nekoliko dana uoči referenduma, mišljenja Beograđana su podeljena i dok jedni smatraju da treba izaći i odgovoriti na referendumsko pitanje, ima i onih koji su nedovoljno informisani ili nezainteresovani.
Ustav na remontu

Referendum 16. januara

Skupština
05.12.2021. 22:45

Ustav na remontu

Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve