Vesti
30.07.2019. 11:59
Tanjug

PRIŠTINSKA PERIPETIJA: Veselji raspušta skupštinu i traži izbore, Haradinaj se kaje...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik kosovske skupštine i lider DPK Kadri Veselji zatražio je raspuštanje skupštine i određivanje datuma održavanja izbora, uz ocenu da su oni neizbežni.

Veselji je rekao da će preuzeti inicijativu da sazove sednicu, što je, kako je naveo, njegova ustavna odgovornost, a na toj bi sednici dvotrećinskom većinom trebalo da bude doneta odluka o njenom raspuštanju, prenosi RTK2.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Prema njegovim rečima, postoje dve opcije za zakazivanje izbora - sastanak političkih stranaka s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem ili da skupština odluči o sopstvenom raspuštanju.

Povezani vesti - Od Tačija ni traga ni glasa...

"Pozvao sam kolege iz političkih stranaka da se okupe u skupštini, da se dogovorimo o raspuštanju, a trebalo bi da se dogovorimo i o datumu izbora", rekao je Veselji za RTK, posle sastanka Upravnog veća DPK.

U vezi sa pozivom odlazećeg premijera privremenih institucija Ramuša Haradinaja političkim strankama na konsultacije, Veselji je rekao da se one tom pozivu neće odazvati, navodeći da je ostavka bila želja Haradinaja.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ramuš se pokajao?

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj se "pokajao" zbog ostavke, a Ustavnom sudu se obratio jer pokušava da sačuva vlast, kaže poslanica opozicionog pokreta "Samoopredeljenje" Aljbuljena Hadžiju.

Ona je pozvala na održavanje vanrednih izbora što pre, prenela je RTK 2.
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve