Vesti
23.11.2023. 12:25
R.E./Tanjug

Skandal

Kurti zabranio pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM ulazak na Kosovo

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Prištinske vlasti na čelu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem zabranile su pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM Svetlani Miladinov i Igoru Popoviću da uđu na Kosovo i Metohiju.

Njih dvoje je trebalo u četvrtak da prisustvuju Danu opštine Kosovska Mitrovica, ali im je zabranjeno da uđu na KiM, potvrđeno Tanjugu iz Kancelarije.  

Dok Priština već više meseci brani ulazak na prostor KiM direktoru Kancelarije i glavnom pregovaraču u dijalogu Petru Petkoviću, prelaz je u utorak zabranjen i pomoćnici direktora Kancelarije za KiM Mileni Parlić, a ista zabrana izrečena je u ponedeljak i pomoćnici direktora Jeleni Stojković koja je trebalo da poseti dve socijalno ugrožene porodice.

Svim pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM rečeno je da im je ulaz na prostor KiM zabranjen do 31. decembra, ali bez ikakvog obrazloženja i osnova. Prema sporazumu o slobodi kretanja postignutom u Briselu pomoćnici direktora svoje posete ne najavljuju Prištini već je predviđen njihov nesmetan ulaz na prostor KiM.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbija uputila protestnu notu Albaniji
Srbija, Srpska zastava

Zapaljena srpska zastava

22.11.2023. 09:12

Srbija uputila protestnu notu Albaniji

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije uručilo je protestnu notu Ambasadi Republike Albanije u Beogradu, kojom se najoštrije osuđuje čin paljenja srpske zastave na centralnom gradskom trgu Skenderbeg u Tirani.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve