Vesti
08.05.2020. 13:31
Tanjug

PROTEST ISPRED SKUPŠTINE: Svađa Obradovića i Lončara

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Dveri Boško Obradović, nekoliko poslanika i simpatizeri stranke "blokirali" su danas stepenište na ulazu u Dom Skupštine Srbije.

Obradović i pristalice Dveri drže transparente "Dole vlada", "Da li korona zavisi od izbora", "Ne može Ðurđevdan, ali izbori mogu", nose zastave Srbije i stranačka obeležja, i dovikuju da je predsednik Srbije "izdao Kosovo”.

Oni su, uoči početka sednice, blokirali centralne stepenice na ulazu u parlament, duvali u pištaljke i nisu dozvolili poslanicima da uđu u skupštinsko zdanje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

U jednom trentuku je umalo došlo do koškanja, jer su neki poslanici hteli da uđu u zgradu Skupštine, gde bi trebalo da počne nova sednica.

U skupštinu je nešto malo pre 10 sati došao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a u jednom trenutku se lider Dveri sa pištaljkom uneo u lice ministru, koji je nastojao da ga drži na odstojanju.

Obezbeđenje je stalo između njih dvojice, kako ne bi došlo do većeg incidenta, a zatim su ministra Lončara "sproveli" u parlament, na glavni ulaz, ali sa bočne, a ne centralne strane.

Pre Lončara, u parlament je stigao i lider radikala Vojislav Šešelj, kojem su okupljeni vikali "ua".

Obradović je pozvao saopštenju ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića da odmah podnesu ostavke jer su, kako je naveo, propuštali da vrše službenu dužnost.

"Njihovo višednevno ćutanje i izbegavanje da policija interveniše u slučaju prijava gradjana u vezi sa huliganima na krovovima samo je još jedan slučaj u nizu njihovog propuštanja da vrše službenu dužnost i stavljanja na stranu kriminalaca", naveo je Obradović u saopštenju.

On je izrazio sumnju da je policija uhapsila "bilo koga od izgrednika po krovovima, a kamoli 56 osoba kako tvrdi direktor policije".

"Ne mogu da verujem zašto je kažnjeno 57 lica koja su lupanjem u šerpe izražavali svoj protest protiv ove vlasti u svojim kućama i stanovima? Ovo definitivno nije normalno i vodi u otvorenu represiju vlasti prema svim neistomišljenicima, a to je ogroman broj gradjana Srbije", naveo je Obradović.

Odbacio je kao neistinite optužbe ministra Stefanovića da je pre dva dana u Skupštini Srbije "šutnuo policajca".

"U toku svog protesta protiv diktature u skupštinskoj sali nikome nisam prišao, nosio sam zaštitne rukavice i masku, i ni na koji način nikoga nisam ugrožavao ni fizički ni zdravstveno, niti mi je to bila namera", naveo je predsednik Dveri.

Obradović je dodao da su mu, po naredbi predsednice parlamenta Maje Gojković, prišli pripadnici policije iz skupštinskog obezbedjenja i time "prekršili mere o fizičkom distanciranju".

"Oni su upotrebili silu da me izbace iz sale, iako ne bi smeli da se mešaju u političke rasprave i obračunavaju sa poslanicima. O svemu ovome mogu da posvedoče brojni svedoci, kao i snimci kamera, ali gradjani preko režimskih medija ne mogu da čuju drugu stranu već samo laži lažnog doktora nauka Nebojše Stefanovića koji izmišlja da je jedan policajac povredjen sa moje strane i da je završio u bolnici", rekao je Obradović.

Pozvao je "časne profesionalce i patriote" u BIA, MUP-u i Vojsci Srbije da mu se pridruže i da "zajednički vrate državu narodu", piše u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve