Vesti
23.09.2023. 21:35
Beta

"Srbija protiv nasilja"

Ispred RTS završen još jedan protest opozicije

protest srbija 21.
Izvor: ATAIMAGES / A.H.

Još jedan, 21. po redu protest "Srbija protiv nasilja", završen je u subotu uveče ispred zgrade RTS u Beogradu.

Moderator protesta, novinar Smiljan Banjac kazao je ispred RTS da rukovodstvo javnog medijskog servisa mesecima ignoriše zahteve protesta "Srbija protiv nasilja", o kojima izveštava u servisnoj formi, a opozicione političare ne zove u informativne emisije.

Banjac je pročitao zahteve koje su RTS uputile stranke koje tehnički organizuju proteste, među kojima je i zahtev za objektivno izveštavanje i proporcionalno predstavljanje parlamentarne opozicije u informativnim emisijama u odnosu na zastupljenost u Skupštini Srbije.

Učesnici protesta ispred zgrade javnog medijskog servisa glasno su duvali u pištaljke i uzvikivali "Ostavke, ostavke", "Ua, ua" i "Pustite nas uživo", a bili su istaknuti i transparenti "Šta ste uradili da se ne ponovi", "RTS - Redovno Taji Istinu".

Protest je počeo nešto posle 18.00 sati ispred Skupštine Srbije, gde su se okupljenima po prvi put od kada se protesti protiv nasilja održavaju obratili i političari, poslanici Demokratske stranke i Ekološkog ustanka Srđan Milivojević i Aleksandar Jovanović Ćuta.

Najavljeno je da će se centralni protest "Srbija protiv nasilja" u narednom terminu održati u Nišu, a potom i u Novom Sadu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: "Izaći ćemo u susret zahtevima opozicije po pitanju datuma izbora"
Aleksadndar Vučić

Predsednik Srbije

12.09.2023. 12:15

Vučić: "Izaći ćemo u susret zahtevima opozicije po pitanju datuma izbora"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će vlast izaći u susret zahtevima opozicije po pitanju datuma održavanja izbora ali ne nužno i po pitanju toga koji će izbori sve biti raspisani.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve