Vesti
21.07.2023. 22:40
Beta

Šabac, Niš, Zrenjanin...

Protesti protiv nasilja u više gradova Srbije

1
Izvor: BETAPHOTO / SASA DJORDJEVIC

U Kragujevcu, Šapcu, Nišu i Zrenjaninu su održani protesti protiv nasilja, na kojima su ponovljeni zahtevi protesta "Srbija protiv nasilja" u cilju smanjenja nasilja u društvu, i kažnjavanja odgovornih za njegovo podsticanje, ili nečinjenje povodom suzbijanja nasilja.

"Građani će nastaviti sa protestima sigurno, i oni će dobiti novi zamah u septembru", rekao je poslanik Stranke slobode i pravde na skupu u Kragujevcu.

Protest "Srbija protiv nasilja" u Šapcu je veoma brzo završen zbog najavljenog nevremena, a nije bilo ni protestne šetnje.

Nakon obraćanja govornika, građani su ispred gradske uprave ostavili poruke, kako su rekli, "botovima koji tu rade".

Protest protiv nasilja održan je u Zrenjaninu, a građanima se obratilo pet govornika, dok po prvi put nije bilo protestne šetnje.

Građani u Nišu na protestu protiv nasilja, šetali su do "Mosta mladosti".

Građani su se okupili i na Trgu kneza Mihaila na šestom protestu protiv nasilja u Gornjem Milanovcu.

Okupljenima se obratio beogradski advokat Božo Prelević i diplomirani pravnik Bojan Savković, a potom je održana protestna šetnja centralnim ulicama.

Među zahtevima protesta "Srbija protiv nasilja" su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, smena svih članova saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje kao što su Pink i Hepi, i smena rukovodstva Radio televizije Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
18°C
12.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve