Vesti
22.08.2019. 15:15
Tanjug

Pupovac: Napadi nisu ni slučajni ni spontani, već organizovani

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lider Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac smatra da je napad na Srbe kod Knina koji su gledali prenos utakmice Crvene zvezde organizovan i da pokazuje da Hrvatska nije zemlja mira i sigurnosti.

Pupovac je za hrvatski Indeks ocenio da su se dogodili ozbiljni napadi na pripadnike srpske zajednice, koji su imali odlike skvadrističke (skvadristi - pripadnici prvih fašističkih odreda) grupacije.

Povezane vesti - Plenković: Delo pojedinca, ne klima u društvu

"Napadi nisu ni slučajni ni spontani. Ne može u selo Uzdolje slučajno ili spontano doći pet automobila s 15 ljudi pod fantomkama", rekao je Pupovac, koji je do nedavno bio predsednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj.

On je ocenio i da Hrvatska, kao članica Evropske unije, predstavlja jako loš primer nečlanicama i doprinosi destabilizaciji prostora bivše Jugoslavije.

Povezane vesti - Dačić: Napad je rezultat dugododišnjeg flerta sa ustaštvom

Grupa maskiranih napadača upala je u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, a u tuči je povređeno pet osoba, kao i jedno dete, prenosi hrvatski Indeks. Nakon toga su nepoznati napadači u mestu Ðevrske verbalno, a potom i fizički, napali vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povređen.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve