Vesti
30.01.2024. 12:13
Beta

Pokret socijalista javlja

Putin odlikovao Vulina

vulin, ATA
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Pokret socijalista saopštio je da je predsednika te partije Aleksandra Vulina odlikovao i predsednik Rusije Vladimir Putin, nakon informacije da je Vulin dobio orden Federalne bezbednosne službe Rusije (FSB).

 

Vulin, doskorašnji direktor srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA), odlikovan je Ordenom prijateljstva za "veliki lični doprinos u razvoju i unapređenju saradnje BIA i Spoljne obaveštajne službe Rusije (SVR) u oblasti obezbeđivanja državne bezbednosti i zaštite nacionalnih interesa Srbije i Rusije", navedeno je u saopštenju Pokreta socijalista.

Orden je u Moskvi, kako se navodi u saopštenju, Vulinu uručio direktor Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin, koji je naveo da je nagrada Vulinu "zaslužena ocena kontinuiranih napora usmerenih na sveobuhvatni razvoj rusko-srpskih odnosa i saradnju specijalnih službi Rusije i Srbije".

"Ujedno je, Nariškin, istakao lično uvažavanje prema Aleksandra Vulinu kao istinskom srpskom patrioti i odgovornom rukovodiocu koji svom svojom snagom, znanjem i iskustvom predano služi državi Srbiji i svojoj službi", dodaje se u saopštenju Pokreta socijalista.

Nariškin je, kako su naveli iz te partije, naglasio da "posvećenost cilju, visoke organizatorske veštine i čvrsta vera u ispravnost posla koji obavlja, omogućavaju Aleksandru Vulinu da se u složenim i ponekad dramatičnim uslovima međunarodne scene, uspešno i plodonosno suprotstavi savremenim izazovima i pretnjama u zajedničkom interesu srpskog i ruskog naroda".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve