Vesti
06.02.2020. 16:47
Beoinfo

Radojičić: Dragoljub Žarković biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić dao je saglasnost da novinar i urednik nedeljnika "Vreme" Dragoljub Žarković bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, prenosi Beoinfo. Redakcija nedeljnika "Vreme" saopštila je da će komemoracija biti održana u petak u 13h u Dvorani Kulturnog centra Beograd, a ispraćaj u subotu u 14.30h na Novom groblju u Beogradu.

"Grad Beograd odaje počast novinaru i uredniku Dragoljubu Žarkoviću, koji je skoro pola veka stvarao i pisao za neke od najuticajnijih listova, kao što su "Politika", "Borba" i "Vreme". Kao analitičar, cenjen i poštovan i od strane onih koji se sa njim nisu uvek slagali, ostavio je veliki novinarski trag. Izražavam iskreno saučešće porodici, prijateljima i kolegama Dragoljuba Žarkovića", rekao je Radojičić.

Komemoracija osnivaču i glavnom uredniku nedeljnika "Vreme" Dragoljubu Žarkoviću biće održana u petak, 7. februara u 13 sati u Dvorani Kulturnog centra Beograd u Kolarčevoj 6.

Ispraćaj Dragoljuba Žarkovića je u subotu, 8. februara u 14.30 časova na Novom groblju u Beogradu, saopštila je redakcija nedeljnika "Vreme".

Dragoljub Žarković rođen je 21. novembra 1951. godine, a preminuo je 5. februara u Beogradu.

Udruženje novinara Srbije (UNS), redakcija Vremena i porodica zatražili su da Žarković bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom Groblju u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
16°C
02.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve