Vesti
04.02.2021. 14:57
Tanjug

"RANO ZA POPUŠTANJE" Đerlek: Narednih nedelja nove doze Fajzera

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek izjavio je da se epidemiološka situacija popravlja, ali da je rano za popuštanje mera, jer je i dalje potreban oprez, te dodao da će biti dovoljno vakcina za sve koji treba da se revakcinišu i za one koji treba da prime prvu dozu cepiva.

On je za TV K1 rekao i da će u ponedeljak stići nove količine Fajzerovih vakcina i to 8.700 doza, kao i da 15. februra stiže 40.600, a 22. februara 46.000 doza.

"Neće to biti uvek po 40.000 doza, ali ''Fajzer ne preskoči nijedan ponedeljak da ne isporuči određene količine. Bitan nam je kontinuitet", rekao je Ðerlek.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

On je naveo i da se epidemiološka situacija popravlja, ali da je i dalje potreban oprez, jer je broj pacijenata na bolničkom lečenju veliki.

"Nismo za popuštanje mera. Još nije epidemiološka situacija tako stabilna da bi mogli da govorimo o popuštanju, jer bi mogli da pokvarimo ono što smo uradili do sada. Počela je odlično i imunizacija", naveo je on.

Ðerlek je rekao i da veruje da Institut "Torlak" može da počne sa proizvodnjom ruske vakcine "Sputnjik V" i da će ponovo postati evropski centar za vakcine.

Već 11. februara u "Torlak" stiže ruska delegacija koje će sagledati stanje na Institutu.

"Naši lekari su najstručniji. Ono što nam fali su stvari u tehničko-tehnološkom domenu i tu očekujem pomoć iz Rusije", rekao je Ðerlek.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve