Vesti
29.05.2020. 17:11
R. E.

Raspisan konkurs za generalnog direktora RTS-a

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Javna medijska ustanova Radio-televizija Srbije (RTS) raspisala je konkurs za generalnog direktora i objavila ga u listu Politika.

Udruženje novinara Srbije (UNS) navodi u saopštenju da će Upravi odbor RTS-a imenovati generalnog direktora u roku od 45 dana od dana otvaranja konkursa i da je rok za dostavljanje prijava 30 dana.

U konkursu se navode uslovi za tu poziciju – da je državljanin i da ima prebivalište u Srbiji, da ima visoku stručnu spremu, da je ugledni stručnjak iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanove javnog medijskog servisa i da ima najmanje deset godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.

Mandat generalnog direktora, stoji u konkursu, je pet godina, a jedno lice može biti imenovano za generalnog direktora najviše dva puta.

“Kandidati ne mogu biti nosioci javne funkcije, ni funkcije u političkoj stranci. Za generalnog direktora ne može biti imenovano lice koje ne može biti član Upravnog odbora, izuzev zaposlenih kod pružalaca medijskih usluga”, stoji u konkursu.

UNS je podsetio da je Upravni odbor RTS-a 5. maja doneo je odluku o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje generalnog direktora te medijske kuće, a do izbora novog, funkciju vršioca dužnosti obavljaće dosadašnji generalni direktor Dragan Bujošević, kojem je istekao petogodišnji mandat.

Bujošević je za generalnog direktora RTS-a izabran 5. maja 2015. godine. Mandat generalnog direktora je pet godina što znači da ga je UO RTS-a izabrao da bude na ovoj funkciji do sredine 2020. godine.

Međutim, u januaru 2019. godine Bujošević je napunio 65 godina i stekao uslov za penziju. Upravni odbor RTS-a odlučio je da Bujošević na toj funkciji bude još šest meseci, a zatim mu u julu te godine produžio ugovor o radu do isteka mandata.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve