Vesti
27.06.2023. 19:45
Beta

Halo, Beograd

O čemu su telefonom razgovarali Vučić i Ursula fon der Lajen

1
Izvor: Beta / AP / Virginia Mayo

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izrazila zabrinutost zbog aktuelnog stanja na Kosovu, i zatražila od Vučića da učini sve da bi došlo do deeskalacije, saopšteno je iz Predsedništva Srbije. 

Kako je navedeno Vučić i fon der Lajen razgovarali su o situaciji na Kosovu i posebno na severu Kosova.

Vučić je predsednicu Evropske komisije upoznao sa stavovima Srba na severu Кosova i Metohije i zahtevima za poštovanje njihovih prava, koja su svakodnevno ugrožena, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su dvoje zvaničnika razgovarali i o saradnji Srbije i Evropske komisije, odnosno Evropske unije, zaključivši da ona donosi korist obema stranama i dogovorili nastavak uspešne saradnje.

Fon der Lajen je ranije putem Twittera saopštila da je razgovarala i sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i tražila deeskalaciju situacije i povratak obe strane dijalogu. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Trojica uhapšenih policajaca predata kosovskim vlastima
Kosovo

Merdare

26.06.2023. 15:22

Trojica uhapšenih policajaca predata kosovskim vlastima

Trojica kosovskih policajaca protiv kojih je sud u Kraljevu potvrdio optužnicu i doneo rešenje kojim im je ukinut pritvor predati su na Merdaru prištinskim vlastima, javio je dopisnik RTS-a.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve