Vesti
03.05.2023. 20:05
Beta

Uputstvo za medije

REM o pravilima tokom dana žalosti

Violina
Izvor: Shutterstock

Zbog tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi u Beogradu, u kojoj je ubijeno devet osoba a sedam je povređeno, proglašena je trodnevna žalost od 5. do 7. maja, a Regulatorno telo za elektronske medije podsetilo je u saopštenju medije kako se treba ponašati u tom periodu.

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) saopštilo je da za vreme trajanja Dana žalosti, umesto humorističkih, zabavnih, rijalitija, folklornih i drugih sadržaja sa zabavnom i narodnom muzikom, mediji moraju da emituju muziku i emisije prikladne danu žalosti i usklade detaljnu programsku šemu u vreme dana žalosti.

REM je preporučio da se za vreme trodnevne žalosti 5, 6, 7. maja u skladu sa odredbama zakona koje se odnose na način obeležavanja dana žalosti, emituje umetnička i instrumentalna muzika molskog tonaliteta.

Regulator će povodom Dana žalosti vršiti nadzor nad primenom odredbi koje se odnose na programe radio i televizijskih pružalaca medijskih usluga, navedeno je na sajtu REM.

Vlada Srbije donela je odluku o proglašavanju trodnevne žalosti na čitavoj terotoriji zemlje, počevši od petka, nakon nezapamćene tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gde je učenik sedmog razreda pucao tokom nastave i usmrtio devet, a ranio sedam osoba.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Oglasio se partijarh Porfirije posle velike tragedije
1

"U muklom bolu"

03.05.2023. 16:50

Oglasio se partijarh Porfirije posle velike tragedije

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patijarh Porfirije izrazio je danas nadublje saučešće porodicama stradale dece i naveo da "u muklom bolu sluša vesti o katastrofi, kakva se u našem narodu i našoj Otadžbini nikada nije dogodila".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve