Vesti
13.02.2020. 18:27
Tanjug

"REMETILAČKI FAKTOR" Dodik: Srbi su svuda napadnuti, Ustavni sud BiH je okupacioni

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istakao je da će u subotu razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o odluci Ustavnog suda BiH o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu Republike Srpske i da će mu preneti "da su Srbi napadnuti svuda gde žive" i da od njih žele da naprave "remetilački faktor".

On je za RTS rekao da će od Vučića tražiti razumevanje situacije i detalja. Dodik je ocenio da je Ustavni sud "okupacioni sud", koji donosi loše odluke u cilju smanjenja prava Republici Srpskoj.

On je rekao da u Dejtonskom sporazumu piše da Republici Srpskoj pripada imovina, da su visoki predstavnici svojim odlukama ranije kršili Dejton u korist centralizacije BiH, a da danas to čini Ustavni sud.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

"Ovde je reč o otimačini zemljišta RS, kojim sada odjednom treba da upravljaju zajedničke institucije", rekao je Dodik o odluci Ustavnog suda BiH da je neustavan član Zakona o poljoprivrednom zemljištu RS kojim je poljoprivredno zemljište koje je javno dobro posed RS.

On je rekao da RS može da trpi i bude ugušena ili krene putem samostalnosti.

Dodik je kazao da će Skupština RS doneti odluku da od predstavnika RS u zajedničkim institucijama traži da ne odlučuju ni o čemu, a da ukoliko ne bude pomaka, onda će Skupština RS doneti zakon o vojsci RS i druge zakone.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve