Vesti
10.02.2021. 20:58
Tanjug

"Revakcinacija će se obavljati i na Sretenje"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na dan državnosti - Sretenje, koji se praznuje 15. i 16. februara, na punktovima za vakcinaciju građani će primati drugu dozu vakcine, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek.

On je za Tanjug rekao da će tokom dana odlučiti da li će se raditi vakcinacija prvom dozom.

"Druga doza treba da se primi nakon 21 dan od prve doze. Za praznik ćemo sigurno raditi revakcinaciju", rekao je Ðerlek.

Upitan šta da rade oni građani koji su dobili prvu dozu i u međuvremenu saznali da su zaraženi virusom korona, on je rekao da se mora završiti lečenje kovid 19 i da mesec dana nakon toga može da se primi druga doza.

Povezane vesti - ĐERLEK: Pakovanje Sputnjik V u Torlaku za dva, tri meseca

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

"Građani treba da znaju da to nema veze sa vakcinom. Oni su već bili zaraženi kada su vakcinisani, a simptomi su se ispoljili sedam do deset dana kasnije. Mesec dana nakon što završe lečenje mogu da prime drugu dozu. Ne slušajte gugl doktore i portale, ovo je stručno objašnjenje", naveo je Ðerlek.

Direktorka Instituta Batut Verica Jovanović kaže da je poslednjih nekoliko dana broj novozaraženih osoba u blagom raste.

Ona je apelovala na građane da se pridržavaju ličnih zaštitnih mera -maske, distanca, higijena ruku.

"I dalje treba poštovati sve mere zaštite koje će nas štiti. Naravno tu je i imunizacija, ali mora da se zna da nakon prve doze građani nisu zaštićeni. Potpuna zaštita stiče se tek nakon dobijene druge doze", navela je ona.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve