Vesti
27.03.2024. 09:15
Beta

Aktuelno

Rusija ponovo traži sednicu SB UN o NATO bombardovanju

NATO bombardovanje, 24. 3. 2024
Izvor: EPA / SASA DJORDJEVIC

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski izjavio je da je Moskva zatražila održavanje sastanka Saveta bezbednosti UN o NATO bombardovanju SR Jugoslavije 1999. godine, ali da ruske diplomate i dalje čekaju odgovor predsedavajućeg.

Poljanski je rekao da je Rusija 25. marta poslala zvanično pismo japanskoj misiji koja predsedava Savetu bezbednosti UN, javila je RTS.

"Pismo je poslato je svim članicama Saveta bezbednosti i čekamo zvaničan odgovor'', rekao je Poljanski na sednici SB UN, prenosi Tass.

Savet bezbednosti u ponedeljak nije raspravljao o napadu NATO na SRJ 1999. pošto za unošenje te teme u dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela.

U proceduralnom glasanju o dnevnom redu za tu tačku su glasale tri članice Saveta bezbednosti: Rusija, Kina i Alžir, a ostalih 12 je bilo uzdržano: Francuska, Velika Britanija, SAD, Ekvador, Gvajana, Japan, Malta, Mozambik, Republika Koreja, Sijera Leone, Slovenija i Švajcarska. Za usvajanje je bilo potrebno devet glasova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve