Vesti
04.06.2021. 14:07
Tanjug

Odluka uskoro

Ružić: Još nema odluke o proslavi maturske večeri

Branko Ružić ministar prosvete
Izvor: FOTO TANJUG / JADRANKA ILIC

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izrazio je očekivanje da će odluka o proslavi maturskih večeri biti doneta tokom sledeće nedelje, navodeći da treba saslušati šta po tom pitanju kaže zdravstveni deo Kriznog štaba.

"Već smo razmenili neke ideje o modelima kako to izvesti, a ne ugroziti zdravlje i dece i cele nacije. Nadam se da ćemo tokom iduće nedelje doći do nekog modela", rekao je Ružić novinarima u Obedskoj bari, gde je uoči obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine organizovan prigodan program za decu i sadnja hrastova lužnjaka.

Ružić je rekao da je proslava mature značajan dan u životu svih maturanata i da bi bilo "tužno" ne omogućiti im da sa drugarima obeleže završetak osmogodišnjeg ili srednjoškolskog školovanja.

Prema ranijim najavama Kriznog štaba, organizacija većih kolektivnih okupljanja biće moguća posle 21. juna, ukoliko se nastavi trend pada broja novozaraženih virusom korona i dostigne 50 odsto vakcinisanih na nivou cele zemlje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

RUŽIĆ: Vanredne okolnosti nisu zaustavile proces obrazovanja
Branko Ružić ministar prosvete

"Postoji kontinuitet"

19.04.2021. 10:34

RUŽIĆ: Vanredne okolnosti nisu zaustavile proces obrazovanja

Povratak đaka u školske klupe je pokazatelj da se epidemiološka situacija popravlja, izjavio je jutros ministar prosvete Srbije Branko Ružić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve