Vesti
21.06.2022. 13:57
Beta

Bezbednost na prvom mestu

Ružić: Zbog bezbednosti smanjen broj škola za polaganje završnog ispita

Škola Učionica
Izvor: Shutterstock

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je spreman plan za završni ispit osmaka i da je zbog bezbednosti smanjen broj školskih objekata u kojima će se ispit polagati.

"Smanjili smo za oko 60 odsto broj školskih objekata u kojima će se održavati završni ispiti. Taj broj je sada 522 od 1.260 koliko ih je bilo planirano u početku. Na nama je da garantujemo potpunu sigurnost, ali i da omogućimo da svi učenici imaju jednake uslove za polaganje testova", rekao je Ružić.
 

Prema njegovim rečima, svaka osnovna škola će obavestiti svoje učenike, kao i njihove roditelje, u kojim će se školama polagati završni ispit koji se održava 27, 28. i 29.juna 2022. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

"U svakodnevnom smo kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i imamo detaljno razrađen plan aktivnosti za slučaj prijave bombe u školama", istakao je ministar Ružić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko će poskupeti školarine u Srbiji
Univerzitet, studenti

Branko Ružić

26.05.2022. 10:51

Koliko će poskupeti školarine u Srbiji

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da će ove godine biti "blagog povećanja" budžetskih mesta na fakultetima u Srbiji, ali da ne očekuje "dramatična povećanja školarina".
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve