Vesti
13.12.2022. 18:58
Beta

Gabrijel Eskobar

"SAD kategorički odbijaju povratak snaga Srbije na Kosovo "

1
Izvor: Beta/AP / Visar Kryeziu

SAD se kategorički protive mogućnosti povratka srpskih snaga na teritoriju Kosova, izjavio je u Prištini zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar.

Povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će Beograd u četvrtak zatražiti od misije Kfor odobrenje povratka srpskih snaga na Kosovo, Eskobar je za Radio Slobodna Evropa rekao da SAD takvu mogućnost "kategorički odbijaju".

"Mi to uopšte ne podržavamo. Takođe želim reći da Kosovo ima veoma čvrste bezbednosne garancije od SAD", kazao je Eskobar, drugog dana posete Prištini.
 

Eskobar, koji sutra dolazi u Beograd, odgovorio je i na pitanje kakva bi bila reakcija SAD u slučaju da ipak dođe do povratka srpskih snaga na Kosovo.

"Najpre, ne očekujem takvo nešto. A drugo, Kosovo ima čvrste garancije SAD manifestovane kroz učešće u Kforu", kazao je Eskobar, specijalni izaslanik američkog Stejt departmenta za Zapadni Balkan.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o ZSO i povratku srpske vojske na Kosovo
1

Predsednik Srbije

10.12.2022. 20:00

Vučić o ZSO i povratku srpske vojske na Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa Vladom Srbije usaglašen tekst kojim će Srbija u skladu sa Rezolucijom 1244 uputiti zahtev komandi Kfora da obezbedi raspoređivanje pripadnika srpske vojske i policije na Kosovu.
Close
Vremenska prognoza
light rain
10°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve