Vesti
05.01.2022. 16:23
Tanjug

Zbog korupcije

SAD uvele sankcije Dodiku

Milorad Dodik
Izvor: EPA / FEHIM DEMIR

Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku zbog, kako tvrde, njegovih "koruptivnih aktivnosti" i "pretnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH".

Kako se navodi u saopštenju na sajtu američkog ministarstva, sankcije su uvedene i Alternativnoj televiziji iz Banjaluke, za koju se tvrdi da je pod kontrolom Dodika.

U saopštenju se navodi da je ova akcija deo predanosti administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena da se promoviše odgovornost za one koji, između ostalog, kako se tvrdi, "podrivaju stabilnost regiona Zapadnog Balkana kroz korupciju i pretnje dugogodišnjim mirovnim sporazumima".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

SANU o navodnim instrukcijama za Dodika
Srbija, SANU

"Groteskna laž"

20.12.2021. 11:02

SANU o navodnim instrukcijama za Dodika

Povodom objave predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine – Denisa Zvizdića u kojoj navodi sedam tačaka "instrukcije Memoranduma Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) kojih se pridržava član državnog predsedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik”, oglasio se SANU. Saopštenje Izvršnog odbor Srpske akademije nauka i umetnosti prenosimo u celosti.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve