Vesti
16.03.2023. 08:30
Beta

Ministar pita

Zašto je Rusija 1992. u UN glasala za sankcije Srbiji?

srbija rusija 10. 2. 2022.
Izvor: Shutterstock

Ministar privrede Srbije Rade Basta, koji se založio za uvođenje sankcija Rusiji je pitao ruskog ambsadora u Beogradu zašto je njegova zemlja, u UN 1992. glasala za uvođenje sankcija SRJ i Srbiji.

 

On je na Twitteru objavio dve fotografije - sa tadašnjeg glasanja u UN i kako se građani Srbije u gužvi dovijaju da dođu do hleba.

"Ruski ambasador Julij Vonorcov glasa za Rezoluciju UN 757 kojom se uvode sankcije našoj zemlji 30. maja 1992. Zamolio bih ambasadora RF u Srbiji, Bocan-Harčenka da odgovori na pitanje: Zašto je Rusija 1992. u UN glasala za uvođenje sankcija nama", napisao je Basta.

Bocan-Harčenko izjavio je ranije da Rusija pozitivno gleda na "odlučan, pošten stav" predstavnika srpskog rukovodstva, koji su se ogradili od "antiruskih apela" Baste da se Beograd pridruži zapadnim sankcijama protiv Moskve.

"Potvrđujemo opredeljenost za jačanje bratskog prijateljstva između naroda Rusije i Srbije i razvoj bilateralnog strateškog partnerstva koje odgovara interesima Moskve i Beograda", napisao je Bocan-Harčenko na Twitteru.

Basta, potpredsednik Jedinstvene Srbije Dragana Markovića, u ponedeljak je izjavio da Srbija "već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji" i da "to postaje neizdrživo".

"Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega", naveo je on.

Na Instagramu je 13. marta napisao i da zato od vlade Srbije i svih ministara traži da se izjasne po tom pitanju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o bezviznom režimu za Kosovo i sankcijama Rusiji
Aleksadnar Vučić

Teška situacija za Srbiju

09.03.2023. 22:42

Vučić o bezviznom režimu za Kosovo i sankcijama Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ocenio da odobravanje bezviznog režima za Kosovo od Saveta Evropske unije (EU) predstavlja ohrabrivanje kosovskog premijera Aljbina Kurtija da nastavi politiku neispunjavanja obaveza iz dijaloga.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve