Vesti
09.04.2023. 11:34
Beta

Uskoro

Šapić o kaznama za one koji se švercuju u prevozu, o novoj naplati...

autobus
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će novi sistem naplate karata za gradski prevoz započeti tokom maja, a objasnio je i da li se menjaju kazne za neplaćanje prevoza.

Šapić je za televiziju Prva kazao da očekuje da će novi sistem naplate karate započeti u toku maja, prvo plaćanje kartama sms porukama, a tokom leta bi trebalo da bude dostupna aplikacija za plaćanje.

Kazne za neplaćanje prevoza će ostati nepromenjene.

Dodao je da neće više biti situacija da kontrolori ne mogu da legitimišu građane u prevozu.

"U ovom momentu nema dovoljno Belih (komunalne policije) da zamene kontrolore, ali smo raspisali konkurs za novih 200 i zahtev Vladi poslali za novih 1.000 Belih. Očekujemo od Belih da rade više stvari u gradu, a ne samo da kontrolišu karte. I neće postojati Beli, koji će samo kontrolisati karte", naveo je gradonačelnik Beograda.
 

On je kazao da ukoliko kompanija Kentkart bude lišila grad opreme, koja pripada gradu, biće raspisana nova nabavka i biće implementirana nova oprema.

"Imaćemo uvid u GPS sistem, koji je do sada bio samo preko njihovog sajta. Oni su slali signal, kretanje autobusa je išlo kroz njih, a mi smo to mogli samo da vidimo. Ukoliko nam ne daju šifre, koje su naše, sistem je naš, mi ćemo raspisati novu nabavku", rekao je Šapić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić: "U budžet Beograda milion evra godišnje od zakupa splavova"
splavovi

"Uvešću red"

07.04.2023. 14:15

Šapić: "U budžet Beograda milion evra godišnje od zakupa splavova"

Gradonačelmik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da će se u budžet Grada godišnje sliti oko milion evra od naplate zakupa vodnog zemljišta vlasnicima splavova na Savskom keju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve