Vesti
25.07.2023. 10:10
R. E.

Aleksandar Šapić

Beograd još sanira posledice nevremena, šteta blizu 76 miliona dinara

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN TIMOTIC

Nakon velikih oluja koje su zadesile celu Srbiju, pa i Beograd, sve raspoložive ekipe javnih komunalnih preduzeća angažovane su na terenu i učiniće sve da u narednih sedam do deset dana u potpunosti saniraju posledice velikih vremenskih nepogoda u Beogradu, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

"Ukupna šteta na teritoriji Beograda procenjena je za sada na skoro 76 miliona dinara. Najveća šteta pričinjena je na stubovima javne rasvete i prateće opreme, kao i na stablima i vozilima koja su oštećena padom stabala", izjavio je gradonačelnik Beograda.

On je ukazao na to da je bezbednost građana na prvom mestu i u ovakvim ekstremnim situacijama, koje će se i u budućnosti sigurno dešavati.

"U odnosu na dobar deo Srbije, ovoga puta Beograd je imao sreće i prošli smo daleko bolje nego mnogi gradovi širom naše zemlje, što ne znači da će tako biti i sledećeg puta. Stoga, još jednom apelujem na sve naše sugrađane da se svi prilagodimo novonastalim okolnostima i očiglednim velikim klimatskim promenama koje se dešavaju na ovim prostorima, te da u takvim situacijama ostanemo kod kuće i na taj način što više sačuvamo ono što i jeste najvažnije, a to su ljudski životi", rekao je Šapić.

On je istakao da je od prve oluje na terenu više stotina radnika komunalnog sistema, kao i na desetine vozila, te da će biti tu dok se ne završi sanacija štete.

Zahvalio je svim radnicima javnog komunalnog sistema grada na predanom i požrtvovanom radu kako bi se život u prestonici u potpunosti normalizovao.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Superćelijska oluja u Srbiji, tornado u Ripnju, pao kran u Beogradu... (FOTO, VIDEO)
1

Nezapamćeno nevreme

19.07.2023. 20:03

Superćelijska oluja u Srbiji, tornado u Ripnju, pao kran u Beogradu... (FOTO, VIDEO)

Ranije u sredu Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje da će olujno nevreme u večernjim satima zahvatiti Srbiju, a prve informacije da se to i dogodilo stigle su iz zapadnih delova naše zemlje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve