Vesti
06.02.2023. 20:09
Beta / R. E.

Gradonačelnik Beograda

Šapić o uklanjanju splavova, sudbini zoo-vrta, gradskom prevozu...

1
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će splavovi sa Savskog šetališta biti uklonjeni početkom proleća.

"Sredićemo sva tri nivoa, dole do Save, srednji, zeleni deo, i gornji gde je biciklistička staza i šetalište, a onda ćemo krenuti sa sređivanjem ostatka beogradskog priobalja", rekao je Šapić za RTS.

Takođe je rekao da se već nekoliko meseci vode razgovori sa porodicama koje žive na delu Ade Ciganlije gde treba da bude preseljen Zoološki vrt.

"To su nelegalne ili polunelegalne kuće i sa tim ljudima se razgovara, ne želimo da ih ostavimo na ulici", kazao je on.

On je dodao da su obavljeni razgovori sa stručnjacima i da je zaključeno da nisu dobri uslovi u kojima životinje trenutno žive, jer nijedna životinja nema dovoljno prostora.

"Nemoguće je to (izmeštanje Zoološkog vrta) izvesti za nekoliko meseci. To mora da se stavi na sto i krene korak po korak. Za dve, tri godine možemo da budemo spremni da selimo životinje", kazao je Šapić.

Gradonačelnik Beograda je u ponedeljak takođe najavio da će Grad Beograd će početi sa kontrolom i naplatom karata posredstvom novoformiranog preduzeća, nakon naredne sednice Skupštine grada Beograda kada bi trebalo da se ispune svi formalno-pravni uslovi.

"Grad raskida ugovor sa firmom 'Кentkart', a posao kontrole i naplate karata preuzima preduzeće koje smo formirali pred Novu godinu. Uspeli smo i da neke linije učinimo frekventnijim. Ipak, u gradu imamo izvesne 'duboke sisteme', koji nemaju veze sa političkim strukturama, već je reč o ljudima kojima se, recimo, ne isplati da gradski prevoz bolje funkcioniše, da red vožnje bude optimalniji, da se tačno zna koliko se benzina sipa a koliko realno potroši i tako dalje... Učiniću sve da zaštitim i Beograd i Beograđane od takvih ljudi i uvedem red gde god to budem mogao, rekao je Šapić za "Beogradsku hroniku”.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Od petka nov način kažnjavanja bahatih vozača
1

MUP

06.02.2023. 12:15

Od petka nov način kažnjavanja bahatih vozača

Policija je najavila da će od petka, 10. februara početi da, na osnovu snimaka zabeleženih kamerama sistema video-nadzora grada Beograda, kažnjava vozače koji prođu vozilom na crveno svetlo semafora ispred raskrsnice ili obeleženog pešačkog prelaza.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
24.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve