Vesti
19.05.2022. 15:11
Beta

Uznemiravanje javnosti

Savet za štampu osudio pisanje medija o Meteju Perišu

Novine, štampa
Izvor: Shutterstock

Objavljivanjem fotografija tela mladića, koje je nekoliko meseci bilo u vodi i nepotvrđenih navoda iz istrage, više dnevnih listova i portala prekršilo je Kodeks novinara Srbije i uznemirilo javnost, ocenio je Savet za štampu.

"Savet za štampu podseća kolege i koleginice da, prema Kodeksu, nije dozvoljena zloupotreba fotografija i podataka dobijenih od istražnih organa. Pre i iznad svega, apelujemo na njih da poštuju pravo na privatnost i pravo na dostojanstvo žrtve", navodi se u saopštenju.
 

Pozvali su medije da pokažu empatiju prema porodici stradalog mladića, uvaže svoje čitaoce i ne dozvole dalje urušavanje već urušenih profesionalnih standarda.

U Upravnom odboru Saveta za štampu su predstavnici: Asocijacije medija, Lokal presa, Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Udruženja novinara Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Podudarnosti slučaja Mateja Periša i nestalog Nemca
Nestala osoba

Lars Mitank

16.04.2022. 08:10

Podudarnosti slučaja Mateja Periša i nestalog Nemca

Rano ujutru 8. jula 2014. godine Lars Mitank (28) je stigao na bugarski aerodrom da uhvati let za Nemačku. Ubrzo nakon toga, sigurnosne kamere su snimile mladića kako munjevito istrčava sa aerodroma, kao da ga neko juri. Pretrčao je parking i preskočio 2,5 metara visoku ogradu. Nikad više nije viđen.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve