Vesti
24.01.2023. 17:20
Beta

Prisustvuje i predsednik

Uskoro sednica Skupštine Srbije o Kosovu

Skupština
Izvor: Shutterstock

U Skupštini Srbije uskoro bi trebalo da bude zakazana sednica na kojoj će se govoriti o Kosovu i novom sporazumu Evropske unije, kojoj bi trebalo da prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, javljaju mediji.

Vučić je u ponedeljak najavio da će u narednim danima pozvati sve predstavnike poslaničkih grupa kako bi ih upoznao sa detaljima evropskog plana za Kosovo, ali i odlučio da prisustvuje sednici "jer je shvatio da mnogi iz opozicije ne žele ozbiljne konsultacije".

Pojedini opozicioni poslanici u Skupštini Srbije izjasnili su se da nemaju nameru da idu na konsultacije sa Vučićem i zatražili da se o pitanju kao što je Kosovo otvoreno govori u parlamentu.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić saopštio je danas da je podneo predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću zahtev za hitno sazivanje sednice parlamenta na kojoj bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio javnost i poslanike o sadržaju nemačko-francuskog plana za Kosovo.

Poslaničke grupe koalicije NADA, stranke Zavetnici i pokreta Dveri najavile da će takođe uputiti isti zahtev predsedniku parlamenta.

Izaslanici EU, SAD, Francuske, Nemačke i Italije predali su u petak predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću novu verziju francusko-nemačkog predloga za rešavanje kosovskog pitanja, a prema Vučićevim rečima, postavili i ultimatum Srbiji za njegovo prihvatanje.

Vučić je naveo da su mu kazali da će se Srbija, ukoliko ne prihvati taj predlog, suočiti sa "prekidom procesa evrointegracija, zaustavljanjem i povlačenjem investicija i sveobuhvatnim merama u političkom i ekonomskom smislu koje će naneti štetu Srbiji".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Predlozi EU Beogradu i Prištini doneli bi koristi obema stranama"
1

Žozep Borel

23.01.2023. 23:14

"Predlozi EU Beogradu i Prištini doneli bi koristi obema stranama"

Šef evropske diplomatije Žozep Borel izjavio je u Briselu da bi napredak u procesu normalizacije odnosa na osnovu predloga EU za Kosovo koji je predstavljen Beogradu i Prištini, doneo značajne koristi obema stranama.
Close
Vremenska prognoza
light rain
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve