Vesti
18.11.2022. 17:43
Beta

Zoran Pašalić

"Seksualna eksploatacija dece na društvenim mrežama u porastu"

Društvene mreže
Izvor: Shutterstock

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da je seksualna eksploatacija dece na društvenim mrežama u porastu, kao i da tome pogoduje nizak rizik od otkrivanja počinioca.

Pašalić je u saopštenju, povodom evropskog Dana zaštite dece od seksualne eksploatacije i seksualnog zlostavljanja, upozorio i da većoj dostupnosti i izloženosti dece zlostavljanju doprinosi i to što odrasli nisu upućeni u aktivnost dece na internetu.

"Veoma je važno da podignemo svest o tome da se ovaj težak oblik krivičnog dela dešava u našem bliskom okruženju, ali i da utičemo na relevantne institucije da povećaju svoje napore u njegovom suzbijanju, kao i unapredjenju sveobuhvatne zaštite dece", naveo je on.
 

Pašalić je, dodaje se u saopštenju, u četvrtak s ministarkom za brigu o porodici i demografiju, Darijom Kisić, razgovarao o potrebi izmena Porodičnog zakona da bi se unapredili položaj i zaštita dece u Srbiji, a time i zaštita dece od svih vrsta iskorišćavanja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Svaka peta devojčica u Srbiji prijavila seksualno nasilje
seksualno uznemiravanje, silovanje

Važno je, pročitajte

20.11.2021. 16:05

Svaka peta devojčica u Srbiji prijavila seksualno nasilje

Na uzorku od 970 devojčica od 13 do 19 godina, koje su učestvovale u onlajn anonimnoj anketi, svaka peta prijavila je da je doživela neki oblik seksualnog nasilja, saopštilo je udruženje "Mame su zakon" povodom obeležavanja Svetskog dana deteta.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve