Vesti
03.11.2019. 14:34
Tanjug

ISKREN RAZGOVOR Simić: Dobro je da je Palmer čuo i šta misle Srbi na Kosovu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da američki zvaničnik Metju Palmer smatra da vlada u Prištini ne može biti formirana, a da predstavnici Srpske liste ne budu deo nje.

Delegacija Srpske liste razgovarala je u petak sa specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, a potpredsednik "Srpske liste" Igor Simić kaže da je to bio iskren razgovor u kojem se nisu saglasili sa nekim stavovima, ali su se saglasili da Vlada u Prištini treba da bude što pre formirana.

"Ta vlada mora poštovati propise na Kosovu i Metohiji, što znači da poštuje legitimne predstavnike srpske zajednice, a ono što nas je iznenadilio jeste susret Palmera sa ljudima koji nisu dobili poverenje Srba na prostoru KiM", rekao je Simić za RTS.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ističe da je dobro što su se videli da bi Palmer čuo šta stvarno misle Srbi na KiM, a ne šta misle oni koji su poželjni za sagovornike u Prištini. Prema njegovim rečima, odugovlačenja sa proglašenjem izbornih rezultata usporava formiranje vlade u Prištini.

S druge strane, kako kaže, pokušaj da se izbegne Srpska lista predstavlja kršenje svih propisa i oponira sve ono što Aljbin Kurti i drugi govore, a to je vladavina prava. Prema rečima potpredsednika Srpske liste, pre svega treba ukinuti takse na robu iz centralne Srbije i BiH i otvoriti put dijalogu.

"S druge strane postoji bojazan da će ovaj proces otići u nedogled i to smo mu rekli, pre svega zbog nespremnostio albanskih političara da uđu u proces formiranja institucija i uđu u dijalog u nameri da dođe do kompromisa i do rešenja problema između Srba i Albanaca, odnosno Beograda i Prištine", rekao je Simić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve