Vesti
07.05.2023. 17:48
Beta

Saopštenje

Sindikat radnika u prosveti prekida štrajk

učionica, škola
Izvor: ANA-MPA / VASILIS PSOMAS

Sindikat radnika u prosveti Srbije (SRPS) saopštio je da će svi zaposleni, članovi tog sindikata održati nastavu po rasporedu časova u svojim školama redovno od ponedeljka, 8. maja, čime prekidaju štajk jer su u petak obustavili rad.

"Odluku donosimo u najboljoj nameri kako bismo svojim aktivnostima pomogli u obezbeđivanju sigurnog okruženja za našu decu i zaposlene u ustanovama obrazovanja i vaspitanja", rečeno je u odluci o prekidu štrajka koju je potpisao predsednik tog sindikata Slobodan Brajković.

Kako su naveli, od odgovornih u državi traže da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima učine sve kako se tragedija, kakva se desila u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", ne bi ponovila nikada i nigde u našoj državi.

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije zakazao je za ponedeljak protest "Zaustavite nasilje" ispred Ministarstva prosvete.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Potrebno testiranje učenika na narkotike"
krv, laboratorija, vađenje krvi

Ministarka zdravlja

07.05.2023. 11:00

"Potrebno testiranje učenika na narkotike"

Ministarka zdravlja Danica Grujičić ocenila je nakon tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" da je potrebna kontrola đaka testiranjem na narkotike, ali da je to dodatni trošak i da mora biti utvrđen način, i da li će to prihvatiti roditelji.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve