Vesti
04.05.2023. 11:55
Beta

Obustava nastave

Sindikati prosvetnih radnika roditeljima: "Molimo da nas razumete"

Škola Učionica
Izvor: Shutterstock

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila je da će svi njihovi članovi zaposleni u školama obustaviti rad u petak, 5. maja, zbog napada u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gde je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja.

Unija sindikata je u saopštenju pozvala roditelje da razumeju odluku da tog dana neće biti nastave, odnosno da škole neće raditi.

"Nemi smo pred činom koji nas je naterao da zatvorimo škole. Sve što činimo i što ćemo činiti je u najboljoj nameri da učinimo škole bezbednim mestom za obrazovanje i vaspitanje sve naše dece. S poštovanjem, Vaši, učitelji, nastavnici, profesori svi zaposleni u školama", navodi se u pismu upućenom roditeljima.

USPRS je ranije saopštio da će zaposleni u prosveti, koji su članovi tog sindikata, u petak biti u školama, ali da neće izvoditi nastavu.

"Prosveta je zanemela. Nakon konsultacija sa zaposlenima u obrazovanju, donećemo odluke o kojima ćete biti blagovremeno obavešteni", navodi se u njihovom ranijem saopštenju.

Sindikat radnika u prosveti Srbije, kao i još nekoliko sindikata, saopštili su ranije da će takođe obustaviti nastavu u petak, 5. maja.

Osam učenika i pripadnik obezbeđenja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" ubijeno je u napadu koji je izvršio učenik sedmog razreda te škole. Šest učenika i jedna nastavnica su povređeni, a napadač je uhapšen.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

OŠ "Vladislav Ribnikar" do ponedeljka bez nastave
pucnjava u školi, ATA, 5. 3. 2023.

Načelnik Školske uprave

04.05.2023. 11:04

OŠ "Vladislav Ribnikar" do ponedeljka bez nastave

Načelnik Školske uprave Dragan Filipović izjavio je da do ponedeljka neće biti nastave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojoj je u oružanom napadu učenik sedmog razreda te škole, ubio osam učenika i radnika obezbeđenja a ranio šest učenika i nastavnicu.
Zbogom

Sveće i cveće pred školom

1
03.05.2023. 21:55

Zbogom

Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve